Vanligaste frågorna

Det finns kanske en fråga, och då finns det ett svar.
Hittar du det inte nedan får du gärna kontakta oss.

Allmäna frågor

Ni är välkomna att maila oss på: kundtjanst@wallry.com.

Du måste vara 18 år eller ha målsmans underskrift för att skicka en beställning.

Vi skickar våra leveranser med PostNord.

Ta en extra titt ifall fakturan ligger på din mail. Om den inte finns i någon av brevlådorna kan ni maila oss på: kundtjanst@wallry.com

Frakt

Vanligtvis tar det 3-5 arbetsdagar.

Handlar du över 249kr är frakten gratis, annars tillkommer 39kr i frakt.

Du får en avisering via sms som berättar vilket ombud du ska gå till.

Ja, du får ett ordernummer på din e-postadress.

Om exempelvis glas eller ram går sönder under leveransen kommer Wallry kompensera skadan. För att vi ska kunna hjälpa er i ärendet och framtida leveranser vore vi därför tacksamma ifall ni kunde fotografera skadan och skicka den till oss, på kundtjanst@wallry.com

Produktion

Vi använder German Etching® från märket Hahnemühle. Pappret är 100% cellulosa och har en tydlig strukturerad yta. German Etching uppfyller högsta standard gällande färgskala, densitet, bildskärpa, färggradering och behåller samtidigt den speciella känslan av ett äkta konstpapper.

Våra ramar är Svensktillverkade träramar av högsta kvalité.

All produktion sker i Sverige.

Designverktyg

Om du laddar upp en bild som är för lågupplöst kommer designverktyget att meddela detta. Det innebär att du antingen måste förminska bilden, eller ladda upp en annan bild som har minst 150 dpi (dots per inch).

Ja, tryck på knappen ”ladda upp bild” en gång till och välj en annan (eller samma bild). Du kan ladda upp så många bilder du vill och justera dem precis som du vill!

Ja, tryck på spara design i designverktyget och fyll sedan i vad du vill att designen ska heta, samt din mailadress. Därefter kommer din design att skickas till den mailadress du har fyllt i.

Ja, tryck på knappen ”ladda design” och fyll i din mailadress. Då kommer designverktyget hitta dina sparade designs som du kan fortsätta med.

Order

När ditt brev eller paket kommer till ditt serviceställe skickas ett SMS eller e-post till dig med informationen om att det finns att hämta. Sms:et innehåller avsändare, uppgifter om var du hämtar brevet/paketet, öppettider och en fyrsiffrig kod som du anger när du hämtar ut brevet/paketet. Dessa siffror är samma som de fyra sista siffrorna i ditt försändelse ID. Har du inte fått en avisering är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Om försändelsen inte har hämtats efter två dagar får du en påminnelse. Om du inte hämtar ut varan inom 10 dagar returneras varan till oss.

Eftersom ordern är fullgjord efter själva köpet går det inte att ångra sin order. Skulle du vilja lämna tillbaka din produkt kan du utnyttja ångerrätten på 14 dagar. Notera att ångerrätten endast gäller för färdiga motiv, inte för tavlor som är specialtillverkade via designverktyget.

Ja, försändelsen visar leveransstatus och kan spåras via kollinummer!

Sälj din konst på Wallry

Det går fint att sälja all typ av konst som går att trycka, så som exempelvis fotokonst, digitalkonst och inscannade målningar.

Efter att du ansökt om ett konto, vilket du gör här: Ansök, skickar du in bilder till oss så lägger vi upp din shop.
Du får därefter inloggningsuppgifter så att du kan administrera din shop samt följa försäljningen.

Wallry tar ut ett grundpris för produktion och leverans. Sen är det upp till dig att ange vilket pris du vill ha ut mot kund. Mellanskillnaden är vad du som konstnär tjänar. Våra aktuella grundpriser kan du se här: Grundpriser.

Så fort vi lagt upp din shop skickar vi uppgifter så att du kan logga in och följa din försäljning, se hur många besökare din shop haft samt administrera din profil.

Du som konstnär har när som helst möjlighet att ta bort ett alster från din shop eller stänga ner din shop helt och hållet. Men vi hoppas givetvis att du väljer att stanna med oss länge. =)

TOP